U bent hier: Home › Thomas Krol

Thomas Krol

Geboren in augustus 1992 begon Thomas rond de eeuwwisseling met schaatsen op een leeftijd van 7/8 jaar. Vanaf de eerste pupillentijd vestigde hij de aandacht op zich met  goede schaatsprestaties. Als C-pupil mocht Thomas al naar het NK voor C-pupillen, waar hij 4e werd (op een paar hondersten van een seconde net geen podiumplaats). In de periode dat Thomas B-pupil was lukte het hem om Nederlands kampioen B-pupillen te worden. In zijn periode als A-pupil kwam Thomas over naar Sportief, de vereniging waar Thomas ook nu nog lid is.

 

Ook bij de A-pupillen werd Thomas weer Nederlands kampioen, waarna voor hem de junioren-jaren aanbraken. Het eerste jaar als junior (C1) werd meteen het laatste jaar dat Thomas bij Sportief trainde. Hij werd gevraagd mee te trainen met de gewestelijke selectie KNSB Oost, waar hij momenteel als junior B2 zijn 3e seizoen meemaakt. Ook als junior weet Thomas aansprekende resultaten te halen: in zijn tweede jaar als junior (C2) werd Thomas 3e op het Nederlands Kampioenschap voor C-junioren (500m en 1500m). Vanaf de B-junioren worden op een NK 4 afstanden gereden en als eerste jaars B-junior (vorig seizoen) haalde Thomas een 5e plaats op dit NK. In maart van ditzelfde seizoen was Thomas 3e op de zogenaamde ‘Viking-race’ een officieus EK over 4 afstanden, gehouden in Heerenveen.

 

Een jonge Thomas (links) op afstandspodium Vikingrace (2005)

 

 

Momenteel maakt Thomas een erg succesvol seizoen mee. Begin december 2009 mocht hij niet alleen Nederland vertegenwoordigen op de landenwedstrijd voor B-junioren zoals deze werd georganiseerd in Erfurt, hij wist deze landenwedstrijd te winnen! En passant verbeterde hij bij deze wedstrijden 4 clubrecords van Sportief en realiseerde hij ook nog een baanrecord op de 1000m. Begin januari 2010 won Thomas de in de regio Noord Oost gehouden kwalificatiewedstrijden voor het NK. Op grond van zijn prestaties dit seizoen wordt Thomas lange tijd als één van de kanshebbers gezien op dit NK allround voor B-junioren, dat op 13/14 februari in Enschede plaats gaat vinden. In februari 2010 lukt het Thomas inderdaad als tweedejaars B-junior Nederlans Kampioen allround te worden. Tevens krijgt hij als Nederlands Kampioen de Leen Pfrommer-trofee uitgereikt, een prijs voor de B-junior die in het betreffende seizoen de meeste progressie laat zien. Met zijn succes op dit NK klopt Thomas nadrukkelijk op de deur van Jong Oranje.

 

 

Thomas in actie op de IJsbaan in Enschede

 

 

Thomas woont bij zijn ouders in Deventer en zit momenteel in het laatste jaar van het VWO/gymnasium. Hij heeft een oudere zus Laura, die ook schaatser is. Niet alleen in de winter staat het leven van Thomas in het teken van schaatsen met veel trainen op de ijsbaan in Enschede. Ook in de zomer is het voor Thomas vooral sporten in het teken van schaatsen, zoals onder andere:  hardlopen, skeeleren, krachttraining en wielrennen.

 

 

 

 


Ogenblik a.u.b. ...