U bent hier: Home › Over Sportief › Schaatsgroepen › Aangepast schaatsen

Aangepast schaatsen SportiefOost.nl

Aangepast sporten

Schaatsen en skeeleren zijn echte Oer-Hollandse sporten die door mensen met een lichamelijke, visuele en/of verstandelijke handicap kunnen worden beoefend.

Bij Sportief Oost.nl kunnen jongeren met een lichamelijk, visuele en/of verstandelijke beperking schaatsen en skeeleren leren. Sinds 2014 hebben wij een leuke club schaatsers/skeeleraars met een beperking die aangepaste schaats- en skeelertraining bij ons volgen.

Wat houdt het aangepast schaatsen en skeeleren eigenlijk in?

Wij geven training aan jongeren met een beperking, al vindt onze trainster het een “aanvulling”. Verstandelijk, visueel of lichamelijk, ons is niets te gek en iedereen krijgt training op zijn/haar eigen niveau. Niemand wordt verplicht iets te doen, wel aangemoedigd! Heeft iemand 1 op 1 begeleiding nodig? Dan regelen wij een begeleider of een andere manier van uitleg. Mensen mogen zichzelf zijn en iets niet kunnen of snappen is niet erg. Wij houden van positieve stimulatie en fouten maken mag!

Wil je graag schaatsen en/of skeeleren maar vind je het lastig om te trainen met grote groepen?

Dan kun je nu toch komen schaatsen en skeeleren! Sportief Oost.nl biedt namelijk speciale schaats- en skeelertrainingen aan voor iedereen met een verstandelijke, visuele of lichamelijke beperking. De sport zelf wordt aangeleerd door een ervaren trainer van de vereniging. Daarnaast zijn er vrijwilligers en/of stagiaires aanwezig die de deelnemer indien nodig één op één begeleiden. De schaatstraining wordt elke zaterdagmiddag op ijsbaan de Scheg in Deventer van 17.30 t/m 18.30 uur gegeven op het middenterrein van de ijsbaan. Kom eens een keertje met onze schaatstraining meedoen! Voor meer informatie kunt u mailen naar aangepastschaatsen@sportief.nl

Zaterdag 20 oktober 2018 starten we weer met het aangepast schaatsen!

Voor meer informatie over deze groep kunt u mailen naar 


Ogenblik a.u.b. ...