U bent hier: Home › Nieuws › Laatste nieuws

Nieuws

 Hier vindt u het laatste nieuws van onze vereniging.

Even voorstellen:
   (24-05-2018)

Hallo allemaal, mijn naam is Djim Pieters en ik ben 18 mei 13 jaar geworden.

Ik ga met skeeleren voor de tweede keer mee doen aan de Special Olympics! De eerste keer was twee jaar geleden in Nijmegen en Goesbeek, toen heb ik 1 x een bronzen medaille op de 300 meter en zelfs 1x een gouden medaille op de 100 meter gehaald.

Doordat ik op school een keer met de Special Heroes kennis kon maken met het skeeleren bij Sportiefoost.nl, en ik dit zo leuk vond ben ik in 2015 lid geworden van de vereniging. Op de Special Olympics 2018 in de Achterhoek, van 8 t/m 10 juni ga ik weer meedoen. Op vrijdag 8 juni is dan de grote opening in stadion de Vijverberg in Doetinchem met o.a. Erben Wennemars, Erik Hulzebos en Gerard Joling.

Dit jaar ga ik weer deelnemen aan de 100 en de 300 meter. Zaterdag de kwalificatie en zondag de wedstrijd. Ik heb er veel zin in en hoop dat er veel mensen komen aanmoedigen. Iedereen is van harte welkom (met spandoeken) en de toegang is gratis! Tot ziens bij de Special Olympics 2018.

(Terug naar boven)


Even voorstellen: Sterre Preuter
   (24-05-2018)

Hoi 
Ik ben Sterre Preuter en ben 13 jaar woon  in Deventer met mijn vader Gerald , moeder Karin, zus Quinty en broertje Kenji. 

Ik schaats en skeeler bij Sportiefoost.nl, vind ik heel leuk en doe ik al enkele jaren  onder begeleiding van  G skeeler en schaats coach /  trainster Caren Daggenvoorde.

Doordat ik zeer moeilijk lerend ben en verstandelijke beperkt, mag ik mee doen aan de Special Olympics 2018 in de Achterhoek.

Ik hoop een zilveren medaille te halen want 2 jaar geleden won ik al een gouden maar zilver vind ik toch echt mooier.
De Special Olympics skeelerwedstrijden worden gehouden in Doetinchem op sportpark Zuid, dus mochten jullie zin en tijd hebben kom mij en de andere sporters gezellig aanmoedigen!

(Terug naar boven)


Even voorstellen: Inez Dioncre
   (24-05-2018)

Hoi! 
Ik ben Inez Dioncre, 16 jaar en kom uit Deventer. Schaatsen is mijn passie, helaas is er geen ijs in de lente en zomer dus rol ik op m n skeelers een eind weg! Het is mijn eerste keer dat ik meedoe aan de special olympics,  t lijkt me reuze leuk maar ook wel een beetje spannend! Ik vind het super om te trainen in t G-schaatsteam van Sportief Oost en mag gewoon zijn wie ik ben! En niet te vergeten ; ik heb les van the best coach ever, Caren! 

Groetjes Inez

(Terug naar boven)


NK inlineskaten voor G-sporters 19-05-2017
   (21-05-2018)

Zaterdag 19 mei jl. hebben Sterre, Inez en Lynette mee gedaan met het NK G-Inline skaten in Almere. Deze kampioenschappen werden voor de 2e keer georganiseerd. Sporters met een verstandelijke beperking uit heel Nederland hebben het hier tegen elkaar opgenomen. Er werd gereden volgens de regels van de Special Olympics.

’s Ochtends werden de divisioning wedstrijden (een vorm van series/voorrondes)verreden. Waarna ’s middags de finales plaatsvonden.
De rijders in de hoogste divisie streden voor het allereerst om de afstandstitels Nederlands Kampioen! De afstanden die verreden werden (dames, heren) zijn: 100m, 300m, 500m en 1000m. 

Sterre deed mee op de 100 en 300m, Inez en Lynette op de 500 en 1000m. De dames hebben fantastisch gereden. Sterre is Nederlands Kampioen G-inlineskaten geworden op de 100m. Alle deelnemers kregen een mooie medaille als aandenken aan deze dag.

(Terug naar boven)


Even voorstellen: Ewald van Bussel
   (20-05-2018)

Vandaag de tweede deelnemer aan de Special Olympics Achterhoek 2018 namens SportiefOost.nl en Deventer Sportploeg, Ewald van Bussel.

Hallo iedereen. Mijn naam is Ewald en doe mee aan de Special Olympics 2018 in de Achterhoek. Ik ga uitkomen namens Sportiefoost.nl op het onderdeel skeeleren. Dit wordt mijn 1e deelname. Ik kijk hier echt naar uit. De afstanden die ik ga rijden zijn de 500m en de 1000m. Het wordt gehouden in Doetinchem op de skeelerbaan van IJD’96. Bij de Special Olympic ga ik voor twee gouden medailles. 

Mijn 1e wedstrijd als G-Sporter was op 28 juli 2016 bij het EK Inlineskaten in Heerde. Ik heb na afloop van mijn wedstrijd een mooie beker gekregen. Ik ben ook nog wezen kijken bij de wedstrijden. Vorig jaar heb ik twee wedstrijden gereden. Eentje was in Deventer op de wielerbaan en ben daar drie keer 1e geworden. Dat waren op de afstanden: 100m, 300m en 1000m. De andere wedstrijd was in Hengelo. Hier was ik 2e geworden op de 500m en 1e op de 300m.

(Terug naar boven)


Even voorstellen: Lynette van Ommeren
   (19-05-2018)

Mijn naam is Lynette van Ommeren en ik ben geboren in Bathmen. Daar woon ik nog steeds samen met mijn moeder Louise, vader Theo en broer Daan. Ik schaats en skeeler al weer enkele jaren bij Sportief Oost.nl. Dit vind ik erg leuk.

Om de 2 jaar worden de Special Olympics georganiseerd. Dit jaar mag ik voor de 2e keer mee doen. Mijn eerste keer was in 2016 in Nijmegen. Voor wie niet weet wat de Special Olympics zijn. Dit is een wedstrijd die georganiseerd wordt voor mensen met een geestelijke beperking. Dat is ook de reden dat ik mee mag doen. Mijn beperking is ASS. Dat betekend Autisme Spectrum Stoornis.

Samen met de overige sporters van de Deventer Sportploeg gaan Sterre, Djim, Inez, Ewald en ik dit avontuur aan. Caren Daggenvoorde en Annemiek Sluiter zijn onze coaches. Onze ouders en grootste supporters komen ons weer gezellig aanmoedigen. Wij logeren met alle sporters en coaches op recreatiepark Marveld in Groenlo. En zullen op en neer worden gebracht met bussen naar het skeeler terrein in Doetinchem.

Dit jaar rijd ik de 500 en de 1000 meter. En natuurlijk hoop ik weer net zoveel medailles te winnen als in 2016. Ik weet dat meedoen belangrijker is dan winnen, maar op het podium staan met een mooie medaille om mijn nek vind ik ook te gek.

Komen jullie ook kijken?

Wij skeeleren op zaterdag 9 en zondag 10 juni bij vereniging IJD96, (IJs vereniging Doetinchem) Sportpark Zuid Doetinchem. Alle wedstrijden zijn gratis toegankelijk.

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...