Junioren en senioren

Vanaf de leeftijd van 13 jaar hoor je bij de junioren (peildatum 1 juli). De senioren zijn onderverdeeld in 3 categorieën: vanaf 19 jaar hoor je bij de neo-senioren, vanaf 23 jaar bij de senioren en vanaf 39 jaar bij de masters. Voor junioren en senioren biedt SportiefOost.nl de mogelijkheid aan om te trainen op vaste dagen; de maandag-, woensdag- en/of vrijdagavond. Iedere schaatser geeft voorafgaand aan het schaatsseizoen aan op welke avond(en) hij/zij wil trainen. Voor wedstrijdrijders is het advies om meer dan één keer per week te trainen. We werken bij SportiefOost.nl met gediplomeerde, ervaren trainers en zorgen ervoor dat de groepen niet te groot zijn, zodat er ook voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht voor onze leden.

Bij de junioren/senioren bestaan verschillende groepen met verschillende ambitieniveaus. Zo behoren sommige schaatsers van SportiefOost.nl tot de landelijke wedstrijdtop op het gebied van langebaan of marathon. Ook schaatsen er groepen bij SportiefOost.nl die helemaal geen wedstrijden rijden en het leuk vinden om 1x per week met gelijkgestemden de schaatstechniek bij te schaven.

De trainingsgroepen zijn ingedeeld op niveau van de schaatsers en de schaatstechniek is een belangrijk onderdeel van alle schaatstrainingen van SportiefOost.nl. Onze groepen bestaan uit een mix van wedstrijdrijders en recreanten.

Op alle drie de trainingsavonden traint er minimaal één juniorengroep. De meeste junioren rijden wedstrijden en trainen minimaal twee keer per week. In de trainingen wordt er wedstrijdgericht getraind.

We trainen met de senioren in verschillende groepen. Dit doen we zodat iedereen op zijn eigen niveau kan trainen en plezier kan beleven aan de schaatssport. Alle groepen trainen in de basis op techniek, conditie en snelheid. De ene groep zal zich wat meer richten op de snelheid omdat er wedstrijden gereden worden, terwijl een andere groep juist werkt aan de techniek en het opbouwen van conditie voor het natuurijs.

Wedstrijden

Gedurende het seizoen zijn er verschillende wedstrijden waaraan junioren/senioren deel kunnen nemen. Tijdens de wedstrijden staan trainers en begeleiders van SportiefOost.nl op het ijs en zorgen voor de begeleiding. 

Om deel te kunnen nemen aan de wedstrijden moet je als lid van SportiefOost.nl een licentie aanvragen bij de KNSB.

De Clubwedstrijd

De clubwedstrijden vinden één keer per jaar tijdens de Clubavond plaats en vormen het seizoenshoogtepunt voor SportiefOost.nl als vereniging. Vooral de ouder-kind / familie wedstrijd (100m) is een mooi spektakel. Het is bij de clubwedstrijd niet nodig om een KNSB-licentie te hebben, daarom kan ieder lid van onze vereniging meedoen, wat altijd een mooie onderlinge strijd oplevert.

Wedstrijden langebaan de Scheg

In Deventer worden regelmatig langebaanwedstrijden georganiseerd door de Baanvereniging Deventer. Junioren en senioren houden zelf de wedstrijdkalender in de gaten en melden zich zelf aan voor een wedstrijd. De wedstrijdkalender van de Baanvereniging Deventer is te vinden op https://knsboost.nl/. De wedstrijden vinden plaats op zaterdag- en zondagavond en zijn het moment om te kijken of alle trainingsarbeid zich vertaalt naar snellere tijden of wellicht een plaatsing voor een kampioenschap.

Marathonwedstrijden

De marathon, wedstrijden over een groot aantal ronden waarbij alle rijders rechtstreeks tegen elkaar rijden, is al jaren een populair onderdeel bij SportiefOost.nl. Dit wordt mede veroorzaakt door de successen van een aantal leden van SportiefOost.nl in deze discipline. Op de Scheg in Deventer en ook op een aantal ijsbanen in de regio noord en oost Nederland worden verschillende marathoncompetities georganiseerd. De marathon wedstrijdkalender voor regio Noord/Oost is te vinden op http://www.marathonschaatsenregiono.nl/ en http://www.knsbgelderland.nl/97-marathon/100-kalender_oost

©SportiefOost.nl