Junioren en senioren

 

Vanaf de leeftijd van 13 jaar hoor je bij de junioren. Voor junioren biedt SportiefOost.nl de mogelijkheid aan om te trainen op vaste dagen, de maandag-, woensdag- en/of vrijdagavond. Iedere schaatser geeft voorafgaand aan het schaatsseizoen aan op welke avond(en) hij/zij wil trainen.

Wedstrijden

Ieder lid is automatisch licentiehouder van de KNSB. Als licentiehouder heeft iedere junior/senior het recht om deel te nemen aan wedstrijden onder auspicien van de KNSB. In Deventer worden regelmatig wedstrijden georganiseerd door de Baancommissie Deventer. Junioren en senioren houden zelf de wedstrijdkalender in de gaten en melden zich zelf aan voor een wedstrijd. De wedstrijdkalender van de Baancommissie Deventer is te vinden op http://www.knsboost.nl.

Bij de junioren/senioren bestaan verschillende groepen met verschillende ambitieniveaus. Zo behoren sommige schaatsers van SportiefOost.nl tot de landelijke wedstrijdtop op het gebied van langebaan of marathon. Ook schaatsen er groepen bij SportiefOost.nl die helemaal geen wedstrijden rijden en het leuk vinden om 1x per week met gelijkgestemden de schaatstechniek bij te schaven.

Wedstrijden langebaan

Alle wedstrijdrijders in Deventer zijn verdeeld over verschillende klassen. Klasse 1 is daarbij het hoogst, klasse 5 het laagst. De verdeling van de rijders over de verschillende klassen gebeurt op basis van de gereden tijden op de verschillende afstanden. Hiervoor zijn limieten van toepassing. Aan het begin van het seizoen wordt gekeken naar de snelste tijden, in Nederland gereden, van het voorgaande seizoen. Rijders die nog niet eerder wedstrijden hebben gereden starten in klasse 5.

Wedstrijden Marathon

De marathon, wedstrijden over een groot aantal ronden, waarbij alle rijders rechtstreeks tegen elkaar rijden, is al jaren een populair onderdeel bij SportiefOost.nl. Dit wordt mede veroorzaakt door de successen van een aantal leden van SportiefOost.nl in deze discipline. In Deventer en ook in een aantal plaatsen in de regio worden verschillende marathoncompetities georganiseerd.

©SportiefOost.nl