Zomertrainingen

In verband met de maatregelen rondom het Corona-virus gelden er andere regels met betrekking tot de zomertraining. Ook de aanvangstijden kunnen afwijken van onderstaande tijden. Na opgave voor de training word je nader geïnfomeerd. 

Hoewel we in de winter schaatsen, zijn de zomertrainingen voor de "doorgewinterde" schaatser zeker net zo belangrijk. Vanaf begin mei tot en met half oktober zorgen onze trainers met een gevarieerd aanbod ervoor dat conditie, kracht, lenigheid en snelheid op peil blijven of worden verbeterd.

Loop/coördinatietraining

Misschien wel de belangrijkste zomertraining. Schaatssprongen, sprints, duurloopjes, elastieken, core-stability en coördinatie maken deze training tot een must!

Tijd: Woensdag 18.30 uur (voorlopig alleen junioren)
Locatie: Landgoed De Haere,
parkeerplaats bij Kasteel de Haere, Haereweg 4, 8121 PJ Olst

Skeelertraining

Pupillen

Op maandagavond is de wekelijkse skeelertraining pupillen. We starten om 18:00. De training op dit moment gaat altijd door, bij slecht weer doen we een loop/coördinatietraining. Dus loopschoenen mee!

Junioren/senioren

Eveneens op maandagavond is de wekelijkse skeelertraining voor junioren en senioren. De start is om 19:00 . De training op dit moment gaat altijd door, bij slecht weer doen we een loop/coördinatietraining. Dus loopschoenen mee!

Locatie: Skeelerbaan, sportpark Keizerslanden
Kledingadvies tijdens de trainingen is een zwarte broek + rood (Sportief Oost) shirt gewenst.

LET OP: Een helm is verplicht, net als bij de fietstraining. Heb je geen helm bij je kun je NIET meetrainen!

Kniebeschermers en handbeschermers zijn gewenst.

Fietstraining pupillen

De laatste training van de week is op vrijdag. Om 18.30 uur start de wekelijkse fietstraining op de wielerbaan. Deze is afgesloten voor overig verkeer.
De focus bij de trainingen ligt op spelvorm, kort werk en techniek

Locatie: Wielerbaan Sportpark Keizerslanden
Kledingadvies tijdens de trainingen is een zwarte broek + rood (Sportief Oost) shirt gewenst.

LET OP: Voor het wielrennen is een helm verplicht, net als bij de skeelertraining. En ook hier geldt: heb je geen helm bij je kun je NIET meetrainen!

Het is daarnaast gewenst wielrenhandschoenen te dragen.

©SportiefOost.nl