Nieuwsbericht

Special Olympics Nationaal Evenement in West Friesland

Geplaatst op 11-09-2019  -  Categorie: Algemeen

Zondag 8 september jl. hebben Ewald van Bussel en Lynette van Ommeren meegedaan met de
1e editie van het Special Olympics Nationaal Evenement in West Friesland, waar de onderdelen handbal en inline skaten op het programma stonden.

Special Olympics wedstrijden onderscheiden zich van andere wedstrijden, door de visie op wedstrijden. Bij Special Olympics kunnen sporters op hun eigen niveau meedoen. Iedere sporter wordt ingedeeld in een divisie, zoveel mogelijk gesplitst naar mannen en vrouwen, in dezelfde leeftijdscategorie en van hetzelfde sportvaardigheidsniveau.

Een divisie bestaat uit minimaal 3 en maximaal 8 sporters of teams. Voor elk onderdeel zijn er dus meerdere divisies en meerdere winnaars. Op deze manier heeft elke sporter een eerlijke kans om te winnen en dus uit te blinken in zijn sport!

Het onderdeel in-line skeeleren vond plaats op de Sjoerd Huismanpiste in Wervershoof (gemeente Medemblik). Deze piste is voorzien van een mooie coating laag en bied alle faciliteiten voor topsport
inline-skating.

Voordat de wedstrijden begonnen was er een officiële openingsceremonie in Sport en Welnesscentrum De Dars in Wervershoof. Op deze locatie vond het handbaltoernooi plaats.
Na de ceremonie zijn we skeelerbaan gereden.
Ewald en Lynette deden mee op de 500 en 1000 meter. ’s Ochtends vond de divisioning plaats en
’s middags de finales.  
Ewald is twee maal 2e geworden en Lynette 3e op de 1000 meter en 4e op de 500 meter in hun eigen divisie. Kortom het was weer een mooie en geslaagde dag.


©SportiefOost.nl