Nieuwsbericht

Update Corona start schaatsseizoen alle leden

Geplaatst op 17-10-2020  -  Categorie: Algemeen

Goed nieuws! We kunnen onder strikte voorwaarden weer met zijn allen het ijs op, dus ook onze 18+ leden. Dit betekent wel dat er een aantal trainingsmomenten zal verschuiven. Een van de voorwaarden is namelijk dat we met maximaal 100 schaatsers tegelijk op de buitenbaan mogen trainen. Dit is nog even een behoorlijke puzzel, zoals je misschien zult begrijpen. Gelukkig draagt elke vereniging hierin zijn steentje bij. Daarnaast zullen er de eerste 4 weken geen wedstrijden georganiseerd worden in Deventer. 

Voor SportiefOost.nl betekent dit dat de vrijdagavond helaas in ons trainingsschema komt te vervallen. De leden die gisteravond zouden trainen zijn hierover inmiddels geïnformeerd en kunnen nu op de zaterdagavond het ijs op. Deze situatie is in eerste instantie van kracht voor de komende 4 weken. Wellicht dat we daarna weer terug kunnen naar de oude planning, maar de kans bestaat dat deze nieuwe situatie langer zal voortduren. De overige trainingsmomenten blijven voor ons ongewijzigd. Om hier ook aan het 100 rijders criterium te voldoen zullen de rijders van een aantal andere verenigingen op andere momenten trainen.

Zoals ik in het begin van deze mail al aangaf kunnen we het ijs op onder strikte voorwaarden. Het protocol ( https://www.baanverenigingdeventer.nl/?page_id=260 ) dat op de site van de Baanvereniging Deventer staat is daarom aangepast. Let ook goed op dat er in het coronaprotocol en de baanregels https://www.baanverenigingdeventer.nl/?page_id=347 diverse zaken staan benoemd over jouw uitrusting tijdens de trainingen (bv, over het dragen handschoenen en het gebruik mond/neusbedekking voor, tijdens en na de training). Lees deze regels/protocollen goed door, voordat je naar de training komt. Wellicht ten overvloede, houd je ook aan deze regels en de aanwijzingen van de coronatoezichthouder, het baanpersoneel en de trainers. Bij overtreding van de regels is de kans namelijk groot dat de mogelijkheid om te trainen voor iedereen alsnog ingetrokken wordt. Van de Baanvereniging hebben we tevens begrepen dat er ook op onverwachte momenten controle kan zijn door Boa’s en/of politie op naleving van de diverse regels. 

Voor de 18+ schaatsers is één van de voorwaarden, dat er alleen getraind mag worden in vaste herkenbare groepjes van vier personen. Die moeten trouwens ook tijdens het rijden onderling 1,5 m afstand houden. Voor de herkenbaarheid doen we een beroep op jullie om zoveel mogelijk een SportiefOost-jasje aan te doen. Wij zullen ervoor proberen te zorgen dat we de groepjes onderling onderscheidend kunnen maken. Toch willen we vragen om jouw wedstrijdbandjes mee te nemen als je die hebt, dan kunnen we op die manier al een aantal groepen maken. Het zal verder eerst een tijdelijke oplossing zijn middels gekleurde armbanden o.i.d..

Ik hoop dat we er samen, ondanks alle beperkingen en voorwaarden, een mooi seizoen van kunnen maken. Helaas nu ook nog even zonder wedstrijden, maar voor nu mogen we denk ik blij zijn dat we weer met onze hele club het ijs op kunnen!


©SportiefOost.nl